Översikt Utegym Sölvesborg Case Image

By

Sölvesborg, Sverige

Produktkategori

Område

Park, ferie & fritid

Byggeår

2020

Outdoor fitness i park i Sölvesborg i Sverige

I Sölvesborg i Sverige er der startet et treårigt projekt under navnet Svarta Leds Idrottscentrum, SVIC. Formålet med projektet er blandt andet at tilbyde flere nye aktivitetsområder og at øge tilgængeligheden for handicappede og udøvere af paraidræt.

Med støtte fra fondsmidler er kommunen gået i gang med at opgøre behovet for flere aktivitetsområder, ønsker til områderne og nogle delprojekter står allerede klar. Det er tanken, at kommunen skal overtage og drive udviklingen videre, når projektet er afsluttet.

Närbild Utegym Sölvesborg Case Image
Kille Utegym Sölvesborg Case Image
Tjej Utegym Sölvesborg Case Image
Översikt Utegym Sölvesborg2 Case Image

"Vi er glade for, at outdoor fitness-området stod klar, da det gjorde. Vi skal bare øge belysningen, så området føles trygt og sikkert at træne i, selv når det er mørkt udenfor."

Anna Lindh, projektleder Sölvesborgs Kommune

Översikt Utegym Sölvesborg4 Case Image

Bredt projektsamarbejde

Der er nedsat en projektgruppe med repræsentanter fra både kommune og foreninger. Sammen med referencegrupper med børn, unge og mennesker med handicap er det nu vigtigt at få det bedste tilbud til så mange som muligt.

En stor del af investeringen er tilgængelighed og at blive en attraktiv kommune for folk, der dyrker paraidræt. Et håb er også at få flere foreninger til at etablere sig i området.

Pojke Utegym Sölvesborg Case Image

Skal tiltrække flere børn og unge til spontanidræt

Et stort spørgsmål er, hvad det vil koste samfundet i fremtiden, hvis vi ikke handler nu, og folkesundheden gradvist forringes? Derfor er et af målene med projektet at inspirere flere børn og unge til at have en mere aktiv fritid med mere bevægelse. Det er trods alt almindelig kendt, at stillesiddende adfærd, især blandt den yngre generation, er stigende.

Ikke alle har mulighed for at være en del af en idrætsforening med medlemskab og faste træningstider. Med mindst 10 nye aktivitetsområder i kommunen håber man, at flere børn og unge finder deres spontane bevægelsesglæde. Det øger også markant chancen for, at de bliver ved med at være aktive selv i voksenalderen.

Översikt Utegym Sölvesborg3 Case Image

Perfekt placering

Svarta Led er et knudepunkt for folk på farten – så et outdoor fitness-område på denne placering føltes helt rigtigt. Med nærhed til oplyst motionsbane, fodboldbaner og cykelstier kan både nybegyndere og de mere erfarne fitnessentusiaster nu træne udendørs når som helst på dagen. 

Ved siden af outdoor fitness-området ligger nu også kommunens første forhindringsbane, der allerede er blevet en favorit hos børnene. Træningsstationerne i outdoor fitness-området er blevet matchet med forhindringerne på OCR-banen, så de supplerer hinanden til en varieret og alsidig træning.

Et vigtigt projekt

Et vigtigt projekt

Det 3-årige projekt SVIC har til formål at afdække behovet og sætte Sölvesborg på landkortet som videnscenter for folk, der dyrker paraidræt.

Tilgængelighed og spontanidræt

Tilgængelighed og spontanidræt

Et af målene med projektet er at skabe forudsætninger for, at flere børn og unge samt mennesker med handicap kan få en mere stimulerende og aktiv fritid.

Klar til højsæsonen

Klar til højsæsonen

Outdoor fitness-området er et fint supplement til dem, der allerede går, løber eller cykler i området. Området stod færdig i løbet af sommeren 2020 – lige i tid til højsæsonen for udendørsaktiviteter.

Produkter i projektet

Find projektet!

På kortet kan du se præcis, hvor dette projekt er placeret. Så kan du nemt finde det, hvis du vil tage dertil og se det i virkeligheden.

Ved at bruge knapperne på kortet (+ og -) kan du zoome ud og se andre projekter i nærheden. Måske har du også lyst til at besøge andre projekter og få mere inspiration.