Legeplads Boligområde Aalborg08 Case Image

Sådan anlægger du en legeplads

Guide: 9 steps fra idé til færdig legeplads

Hvert legepladsprojekt er unikt og helt sit eget – derfor er det svært at sige helt præcist, hvordan en legeplads skal bygges. Der vil dog ofte være en række faste steps i processen fra idé til færdig legeplads og dertilhørende overvejelser, som man bør have fokus på.

 

Vi har samlet de 9 steps i denne guide!

 

TIP! Kontakt os allerede inden planlægningen af jeres legepladsprojekt. Så sikrer vi, at I kommer godt i gang – og guider jer hele vejen fra idé til færdig legeplads. Med TRESS som samarbejdspartner får I en af vores konsulenter som personlig kontaktperson på projektet. Vedkommende bidrager med stor faglig viden og kan også vise jer lignende referenceprojekter som inspiration.

Vi har projekteret og leveret legepladser i mere end 30 år – så vi ved, hvad der virker og hjælper jer trygt gennem processen fra A-Z.

Lekplats Skola Lindeberg1 Case Image

Step 1 – Området og placering

Når man planlægger en ny legeplads, skal man altid overveje nogle centrale omstændigheder i relation til området og den tiltænkte placering af legepladsen.

Overvej bl.a. følgende:

 • Hvor skal legepladsen placeres?
 • Hvad passer ind i de eksisterende omgivelser?
 • Skal der tages særlige terrænhensyn?
 • Er der brug for indhegning omkring legepladsen?
 • Er der brug for opholdspladser ved legepladsen?
 • Skal der tages særlige tilgængelighedshensyn?

Ved at have fokus på overvejelser som disse, sikrer I, at legepladsen fra start kan planlægges med afsæt i lige præcis de konkrete forhold, der gør sig gældende hos jer – jeres personlige TRESS-konsulent hjælper jer naturligvis godt på vej!

Aktivitetsområde Idre Fjäll5 Case Image

Step 2 – Hvem skal bruge legepladsen?

Det er enormt vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvem der bliver den primære bruger af legepladsen.

Det er bl.a. afgørende for valg af tema, legeredskaber, sværhedsgrader osv. – og gør det muligt at sikre, at legepladsen og de forskellige muligheder for leg matcher brugernes (evt. forskellige) aldersbehov og giver størst mulig legeværdi for alle.

Vores dygtige TRESS-konsulenter er eksperter i at sammensætte legepladser til bestemte aldersgrupper – og jeres personlige kontaktperson vil sammen med jer finde frem til den helt rigtige løsning til jeres nye legeplads.

Förskola Borås1 Case Image

Step 3 – Design og materialevalg

Det er vigtige detaljer som farver, valg af materialer og faldunderlag, som adskiller en god legeplads fra en fantastisk legeplads – og her bør I med fordel have den primære brugergruppe og områdets æstetik in mente.

Der skal bl.a. tages stilling til:

 • Grundmateriale – stål eller træ (og hvilken type)?
 • Farver – masser af farver eller mere neutralt?
 • Hvilken type faldunderlag?
 • Ønsker til vedligeholdelsesniveau?

Find inspiration til farver og materialer i vores detaljerede brochure. Jeres personlige TRESS-konsulent hjælper naturligvis med at finde det bedste match til jeres ønsker og behov. 

Lekplats Bostadsområde Vårby8 Case Image

Step 4 – Budget

Det ville være fantastisk at kunne skabe lige præcis den legeplads, I drømmer om UDEN at skulle tage højde for et budget – men sådan hænger virkeligheden jo desværre sjældent sammen. Derfor handler det om at se på muligheder frem for begrænsninger.

Skab overblik projektets forskellige budgetposter: 

 • Indkøb af legeredskaber
 • Montagearbejde
 • Grundarbejde og evt. nedrivning af gammelt udstyr
 • Faldunderlag
 • Ekstra udstyr såsom siddepladser, hegn o.lign.
 • Udgifter til inspektion

Jeres personlige TRESS-konsulent vil med sin store erfaring med legepladsprojekter hjælpe med at skabe den bedste løsning til jeres budget.

Resultat Ritning Content Image Lys.

Step 5 – Visualisering og tidsplan

Nu bliver det for alvor spændende – det er nemlig blevet tid til at visualisere den kommende legeplads. Jeres personlige TRESS-konsulent hjælper jer med at lave en plan for den mest hensigtsmæssige indretning af den nye legeplads.

Visualisering med skitser og tegninger, der viser alle de tiltænkte elementer i forhold til hinanden, bringer legepladsen til live – og gør det muligt at justere de tiltænkte placeringer i forhold til at sikre sammenhæng og faldplads.

På baggrund af besøget skaber vi sammen en tidsplan for projektet, som dels føles fornuftig for dig og samtidig er realistisk ud fra et leverings- og montageperspektiv.

Förskola Borås5 Case Image

Step 6 – Tilbud og endelig ordre

Efter visualiseringsarbejdet vil du hurtigst muligt modtage vores tilbud på legepladsprojektet, som du i fred og ro kan kigge igennem og foretage et sidste tjek på komponenterne.

Når du er klar til at bestille, tager du bare fat på din personlige TRESS-konsulent. OBS! Husk at planlægge dit legepladsprojekt i god tid under hensyntagen til bl.a. udstyrets leveringstid og montagearbejdet.

Montering Lekplats Content Image

Step 7 – Levering og montage

Hos TRESS tilbyder vi totalentrepriser, hvor vi holder styr på alle tråde og alle involverede i jeres legepladsprojekt.

Hvis I – som langt de fleste af vores mange kunder – vælger at lade os stå for projektet, guider vi jer trin-for-trin gennem processen fra eventuel nedrivning, jordarbejde, støbning, etablering af faldsikring, levering af legeredskaber mm., montage til den endelig finish.

Med denne løsning kan I læne jer tilbage og glæde jer til at se legepladsprojektet blive til virkelighed.

Skolgård Guldsmedshyttan2 Case Image

Step 8 - Inspektion og vedligeholdelsesplan

Inden legepladsen må tages i brug, skal der udføres et slutsyn af en uvildig inspektør, som I hyrer.

Jeres personlige TRESS-konsulent laver desuden en pleje- og vedligeholdelsesplan for den nye legeplads. OBS! Det er altid grundejeren, der har ansvaret for legepladsen og som skal sikre rutiner for vedligeholdelse og eftersyn.

Invigning Lekplats Content Image

Step 9 – Klar, parat, leg!

ENDELIG! Jeres nye legeplads er klar – og det er tid til indvielse. Vi håber, at I – og især de børn, der skal lege her – er tilfredse og glade for den nye legeplads.

Tilbage er der bare at sige: Klar, parat, leg!

Se de mange muligheder til legepladsen