Lekplats Prästgård Örebro7 Case Image

By

Örebro, Sverige

Område

Institutioner

Byggeår

2018

Legeplads ved præstegård i Örebro i Sverige

Ekeby kirke ligger smukt midt på sletten uden for Kumla. Kirken er fra 1700-tallet og kan prale af et højt tårn, der strækker sig helt op til himlen. Dette tårn havde en afgørende rolle, da sognet skulle bygge en ny legeplads ved præstegården. I præstegården afholdes kirkens børneundervisning for 4-5-årige – og disse børn var med til at bestemme, hvordan legepladsen skulle se ud.

Børnene tegnede og ønskede og kom frem til, at de ville have et klatrestativ med et tag, der minder om et kirketårn. Sammen med personalet gennemgik de legepladskataloget og valgte til sidst klatremiljøet Klatrekanten. Det var lige den rigtige størrelse til placeringen og passede inden for budgettet. De valgte også et faldunderlag i flis, der falder godt ind i miljøet og er skånsomt for både børn og legeredskaber.

Lekplats Prästgård Örebro5 Case Image
Lekplats Prästgård Örebro1 Case Image
Lekplats Prästgård Örebro7 Case Image
Lekplats Prästgård Örebro2 Case Image

”Når børnene får lov til at være med og bestemme fra begyndelsen, er slutresultatet det bedste.”

Lena Lagerholm, Svenska kyrkan i Kumla

Lekplats Prästgård Örebro3 Case Image

Vennegynge og rutsjebane stod højt på ønskelisten

Børnene havde også et stort ønske om en vennegynge, en rutsjebane og andre former for udfordrende legemuligheder. Klatrekanten indfrier mange af ønskerne med både rutsjebane, hængebro, kolbøttestænger og armgang.

At det hele hænger sammen betød, at der blev sparet plads – og så var der også plads til gyngestativet med fugleredegyngen, som har plads til flere børn.

Børnene skulle skitsere

Børnene skulle skitsere

Da planlægningen af ​​menighedens nye legeplads gik i gang, fik børnene indflydelse på, hvordan den skulle indrettes. Børnene lavede en skitse, som blev givet til TRESS' konsulent. Ved hjælp af skitsen og legepladskataloget blev klatrestativ og gyngestativ udvalgt.

Inspiration fra kirketårnet

Inspiration fra kirketårnet

Børnenes inspiration til, hvordan klatrestativet skulle se ud, kom fra kirketårnet ved Ekeby Kirke. Kirken ligger smukt ved siden af ​​præstegården og kan prale af et højt tårn, der rækker mod himlen. Sådan ville børnene gerne have, at klatrestativet skulle se ud!

Gynge og rutsjebane

Gynge og rutsjebane

Udover et klatrestativ, der lignede kirketårnet, var børnene enige om, at de også ville have en vennegynge og en rutsjebane. De voksne, der var med til at gennemføre projektet, havde helt andre ideer fra begyndelsen – men lod børnene være med til at bestemme.

Lekplats Prästgård Örebro4 Case Image

Gemmeleg, balance og koordination

Klatrestativet kommer fra Pioneer-serien, som passer rigtig fint ind i omgivelserne. De små børn kan lege gemmeleg under tårnet – og de lidt større børn kan udfordre sig selv og træne balance og koordination, når de forsøger at gå armgang eller lave saltomortaler.

Fra den nederste platform kan børnene klatre til det store tårn via balancetrinene. Oppe fra tårnet er rutsjebanen en sjov vej ned igen.

Børnene klippede båndet og indviede legepladsen

I marts 2019 blev den nye legeplads ved præstegården indviet med traditionel båndklipning. Det var selvfølgelig børnene fra kirkens børneklasser, der prøvede det! Børnene fra den nærliggende skole kommer også gerne og leger på legepladsen, når kirkens aktiviteter ikke er i gang. Et vellykket projekt med mange glade børn, der leger!

Få hjælp fra børnene og os fra TRESS, når du planlægger din legeplads!

Flere flotte billeder af projektet

Produkter i projektet

Find projektet!

På kortet kan du se præcis, hvor dette projekt er placeret. Så kan du nemt finde det, hvis du vil tage dertil og se det i virkeligheden.

Ved at bruge knapperne på kortet (+ og -) kan du zoome ud og se andre projekter i nærheden. Måske har du også lyst til at besøge andre projekter og få mere inspiration.

Kan vi hjælpe med dit projekt?

Vores vigtigste opgave er at hjælpe dig med at gøre dine idéer til virkelighed. Kontakt os til en snak om mulighederne – det er naturligvis helt uforpligtende!