Lekplats Takterrass Örebro1 Case Image

By

Örebro, Sverige

Område

Boligområde

Byggeår

2018

Legeplads på taget af boligblok i Örebro i Sverige

Tagterrassen på ejendommen i Örebro i Sverige havde et enormt potentiale til at blive en livlig og hyggelig gårdhave for både børn og voksne – men der manglede legefaciliteter og siddepladser til hyggeligt naboskab. I samarbejde med ejendomsselskabet og PEAB AB fandt vi en løsning, der tilgodeså alle kundens ønsker og behov – og som samtidigt ikke beskadigede tagets vandtætningslag.

Lekplats Takterrass Örebro2 Case Image
Lekplats Takterrass Örebro7 Case Image
Lekplats Takterrass Örebro3 Case Image
Lekplats Takterrass Örebro4 Case Image

"Vi løste kundens problem og fik samtidig rigtig fine tilgængelighedstilpassede legeredskaber til børn."

John Fredriksson, PEAB AB

Lekplats Takterrass Örebro6 Case Image

Legeredskaber uden krav til faldsikring

For at undgå at gøre skade på taget, blev der valgt "lave" legeredskaber uden krav til faldsikring – Fæstningen og Trixie fra vores tilgængelighedstilpassede Alle Kan-serie. 

Den allerede lave faldhøjde blev gjort endnu lavere ved at save et stykke af støttestolperne af. Med ordentlig tipsikring i form af forlængede afstivninger kunne legeredskaberne fastgøres uden at beskadige tagets vandtætning. En kreativ løsning på kundens problem.

Lekplats Takterrass Örebro5 Case Image

Tilgængeligheden forbedres

Ved at sænke legeredskaberne blev tilgængeligheden også forbedret. Nu kan selv de mindste børn og handicappede nemt få adgang både ude og inde.

Med sine dejlige farver, spil og rutsjebane på ydersiden og spændende balanceudfordringer indeni kan børnene lege og have det sjovt sammen i lang tid.

Matchende parkmøbler og blomsterkasser

Den hyggelige gårdhave på tagterrassen trængte også til nogle siddepladser til dejligt socialt samvær. For at finde parkmøbler, der matchede legepladsen og ikke bare vælge almindelige bænkeborde, vendte vi blikket mod Mobilis Design. Entreprenøren John havde set parksortimentet før og var hooked på TAURUS-møbelfamilien og kom med forslaget til ejendomsejeren, som straks slog til.

TAURUS er solide fritstående designmøbler i lærk – det samme smukke og slidstærke træ som i legeredskaberne. Først tænkte de på at bolte møblerne fast på gulvpladerne, men det var ikke nødvendigt, fordi de var så stabile i sig selv. Møblerne kom færdigsamlet fra fabrikken og kunne løftes op til tagterrassen med kran og sættes på plads med det samme. Med komplementære blomsterkasser i samme træsort var gårdhaven hurtigt i orden. Det grønne kunstgræs var prikken over i'et – og nu kan beboerne lege, hygge sig og nyde deres skønne tagterrasse.

John fra PEAB var så tilfreds med TAURUS møblerne, at han bestilte det samme til PEABs kontor, hvor han nu kan sidde og drikke kaffe og holde møder udendørs sammen med sine kunder og kolleger.

Læs gerne mere om TAURUS og de andre møbelfamilier fra Mobilis Design.

Kundens problem blev løst

Kundens problem blev løst

Ejendomsejerens problem var, at man ikke måtte beskadige tagterrassens vandtætning ved at sænke legeredskaberne ned i taget. Med kreative ideer blev kundens problem løst – og børnene fik en fin legeplads.

Tilgængelighedstilpasset

Tilgængelighedstilpasset

Det i forvejen lave legestativ blev lavet endnu lavere – og der var derfor ikke behov for faldsikring. Tilgængeligheden var ekstra god, og børnene har nemt adgang til både yder- og indersiden af ​​legestativet.

Matchende parkmøbler i lærk

Matchende parkmøbler i lærk

Den smukke gårdhave fik matchende designermøbler fra Mobilis Design-serien. Møbelfamilien TAURUS giver nu beboerne mange muligheder til hyggelige kaffestunder og grillaftener.

Produkter i projektet

Find projektet!

På kortet kan du se præcis, hvor dette projekt er placeret. Så kan du nemt finde det, hvis du vil tage dertil og se det i virkeligheden.

Ved at bruge knapperne på kortet (+ og -) kan du zoome ud og se andre projekter i nærheden. Måske har du også lyst til at besøge andre projekter og få mere inspiration.

Kan vi hjælpe med dit projekt?

Vores vigtigste opgave er at hjælpe dig med at gøre dine idéer til virkelighed. Kontakt os til en snak om mulighederne – det er naturligvis helt uforpligtende!