Lekplats Större Barn Bostadsområde Blå Staden Hisings Backa 1 Case Image (1)

7 indbydende lege- og aktivitetsområder efter totalrenovering af udemiljø i boligområde i Sverige

BRF Blå Staden, som er Sveriges syvende største ejerforening, besluttede efter mange år at renovere alle legepladser og aktivitetsarealer på én gang. Valget som totalentreprenør faldt på TRESS, da vi leverede varierede designforslag samt unikke inspirations-tegninger og videoer til hvert område.

Kom med på rundtur her!

Område 1

Legeplads for yngre børn

Den fine blanding af legeredskaber, karrusel, sandkasse med legehus, gummidyr med spændende tunnel og gynger tiltrækker alle de yngre børn til dette område. De fine farver og bløde former inviterer til leg, opdagelsesglæde og hyggelige møder mellem børnene.

Område 2

Tilgængelig legeplads

Alle skal kunne deltage i legen uanset fysiske forudsætninger – og derfor er ét af områderne også indrettet som en tilgængelighedstilpasset legeplads med produkter, der er særligt tilpasset børn med et handicap og kørestolsbrugere.

Område 3

Aktivitetsområdet

Skal der fart over feltet, kan multibanen bruges til bl.a. fodbold, basketball og floorball. Derudover byder to Boulder Rocks på virkelighedstro klatreoplevelser i forskellige sværhedsgrader, mens det skulpturelle klatretræ udfordrer både store og små klatrere.

Område 4

Legeplads for større børn

Legepladsen er en rund, gummibelagt aktivitetsdrøm med uendelige legemuligheder, hvor de større børn kan opdage og udforske hele dagen. Hvor vil du starte – på det store klatremiljø, den magiske balance blæksprutte eller den gigantiske klatrepyramide?

Område 5

Sandlegepladsen

Her kan børnene være kreative og grave fingrene helt ned i sandet, når der skal bages sandkager i udekøkkenet eller eksperimenteres ved sand- og vandbordet. Måske er det her, de møder deres første bedste ven?

Område 6

Spilhjørnet

Slå dig ned til et spil eller to med venner eller gode naboer. Her er både spilleborde til skak og ludo samt pentanquebaner – hvor skal slaget stå? Området byder også på et fint bordbænkesæt, hvor I kan nyde en kop kaffe.

Område 7

Rutsjebanen

Med miljøet i tankerne blev en 25 år gammel skråningsrutsjebane genbrugt – men fik ny farve og en ny platform. Rutsjebanen er den hurtigste vej fra boligblokkene til legepladsen for de større børn. Mon ikke det kilder i maven at rutsje ned?

Grønne opholdsområder

Nye parkmøbler i form af Mobilis Designs TUCANA møbelserie blev placeret over hele området, som rummer mange skønne, grønne oaser. Parkmøblerne sætter prikken over i'et i det indbydende udemiljø.

Områder for alle

Områder for alle

Blå Staden er et dejligt boligområde med fantastiske aktivitetsområder for både børn og voksne. Med frodige træer, fine vandrestier og tilpasset udstyr kan beboerne nu besøge de forskellige områder, der er tilpasset alder, evner og interesse.

7 aktivitetsområder

7 aktivitetsområder

Området er opdelt i syv forskellige zoner med hver sit fokus: • en legeplads egnet til yngre børn • en tilgængelighedstilpasset legeplads • et sports- og aktivitetsområde • en legeplads for de lidt større børn • et kreativt sandlegeområde for de mindre børn • et spillehjørne med petanque, skak og ludo • og renovering af en eksisterende rutsjebane.

Mobilis Design parkmøbler

Mobilis Design parkmøbler

Nye parkmøbler blev placeret rundt i hele området. Valget faldt på Mobilis Design takket være det brede sortiment og høje kvalitet. Uanset hvor du går i området, er der siddepladser til restitution, hyggelige kaffemuligheder og socialt samvær.

Produkter i projektet

Find projektet!

På kortet kan du se præcis, hvor dette projekt er placeret. Så kan du nemt finde det, hvis du vil tage dertil og se det i virkeligheden.

Ved at bruge knapperne på kortet (+ og -) kan du zoome ud og se andre projekter i nærheden. Måske har du også lyst til at besøge andre projekter og få mere inspiration.

Kan vi hjælpe med dit projekt?

Vores vigtigste opgave er at hjælpe dig med at gøre dine idéer til virkelighed. Kontakt os til en snak om mulighederne – det er naturligvis helt uforpligtende!