Courty2 Content Image

Skab optimale faciliteter til udendørs basket

Courty3 Content Image

Fra gaden til professionel sport

En basketball og en kurv – mere skal der sådan set ikke til for at spille basket udendørs fx i parken, skolegården eller på sportspladsen. Streetbasket – som det også kaldes – er spontant, socialt og uformelt.

Sporten kan dog også afvikles mere formaliseret som 3x3 basketball, der i 2007 blev anerkendt som en professionel sportsgren af det internationale basketballforbund FIBA og i dag bredt anses for at være verdens førende urbane holdsport – dynamisk og seervenligt med masser af action.

Se de officielle FIBA-regler for 3x3 basket

Basketstativer til byrummet

Vi tilbyder en række forskellige basketstativer, som kan bruges til at spille basket i byrummet – se vores udvalg her.

Hvilken bane spilles der på?

3x3 basketball spilles på en bane, der er 15 meter bred og 11 meter lang, hvilket svarer til ca. en halv normal basketballbane. Underlaget skal være jævnt – og banen skal være markeret med de reglementerede linjer og felter.

Hos TRESS tilbyder vi både optegning på eksisterende underlag og FIBA-godkendt Courty-gulv, som kan bruges både udendørs og indendørs – en genial løsning, hvis man ikke har et eksisterende asfaltareal egnet til optegning. Læs mere herunder.

Streetball Aalborg Fotograf Daniel Brandt3 Case Image

Optegning på eksisterende underlag

Vi tilbyder optegning med skridsikker, miljøvenlig og UV-bestandig asfaltmaling – perfekt til eksisterende underlag af asfalt eller beton i skolegården, sportspladsen eller aktivitetsparken.

Vælg mellem flere standardløsninger.

Se mere her

Se her, hvordan det gik til, da vi leverede og monterede optegning af nye baner og udstyr til 3x3 basketball for Streetball Aalborg på Havnefronten i Aalborg.

Billeder og video af projektet: Fotograf Daniel Brandt & Streetball Aalborg

Courty4 Content Image

FIBA-godkendt Courty-gulv

Her får I en modulær løsning, som giver en stabil og behagelig overflade at spille på. Leveres med baneopstregninger direkte på gulvpladerne.

Løsningen er FIBA-certificeret til kampbrug i 3x3 basketball og er velegnet til både midlertidig opsætning ved arrangementer eller som en permanent bane. 

Se mere her
BBF+Tress Partnerskab Content Image

EM i 3x3 basketball i Danmark i 2025

I 2025 venter der en kæmpe oplevelse for de mange basketballentusiaster i Danmark, når København på Ofelia Plads er vært for EM 2025 i 3×3 – også kendt som FIBA Europe Cup.

I juni 2024 var København vært for ét af fire FIBA Europe Cup Qualifiers, hvor der blev spillet om pladser ved årets FIBA Europe Cup i Wien.

TRESS er meget stolte af at have indgået en toårig partnerskabsaftale med Danmarks Basketball-Forbund, som betyder, at vi leverer idrætsudstyr og laver eventaktiviteter i forbindelse med de internationale 3x3 events i København i både 2024 og 2025.

Se stemningsvideoen fra FIBA 3x3 Europe Cup 2024, Qualifier ved Superkilen på Nørrebro i København.

Video: Morten Andersen, fotomani.dk

Vil I høre mere om vores løsninger til basket i byrummet?

Gratis Konsulentbesök Negativ

Kontakt jeres lokale konsulent

Søg efter postnummer

Find mere basketudstyr i TRESS Sport & Leg-universet