Naturlekplats Content Image Main Banner
Sådan skaber du en magisk naturlegeplads

Med vores nye legepladsserie True Nature er forudsætningerne for at skabe en varieret og holdbar naturlegeplads blevet væsentligt forbedret. Serien er inspireret af naturen og byder på indbydende legemiljøer og legehuse i smukt og slidstærkt lærketræ – og giver mulighed for at skabe magiske naturlegepladser selv i bymiljøer.

760420 Med Barn

True Nature-serien giver dig i alt 45 forskellige spændende legepladsprodukter at vælge imellem. Her er der store og små klatremiljøer, balanceforhindringer, legehuse og sågar et udekøkken. Det giver uendelige muligheder, når du planlægger en naturlegeplads ved boligområdet, i børnehaven eller et offentligt parkmiljø.

Legeredskaberne inspirerer også til rolleleg indenfor forskellige temaer og overholder naturligvis den gældende legepladsstandard EN1176.

Oplev True Nature
Naturlekplats 1 Content Image
Naturlekplats 2 Content Image
Naturlekplats 3 Content Image
Naturlekplats 4 Content Image
760769 Med Barn (1)
En naturlegeplads har lige så stor legeværdi som en normal legeplads. Kendetegnet er, at størstedelen af legeredskaberne er lavet af slidstærkt træ, der giver et naturligt udtryk – fremfor stærke farver og plastdetaljer.

True Nature-produkterne er lavet af FSC-godkendt europæisk lærketræ fra ansvarligt forvaltede skove. Lærketræ har en høj densitet og er en hårdere trætype end f.eks. fyrretræ. Derfor kræver det minimal behandling for at bevare sine gode egenskaber. Ved at bruge træ fra ansvarligt drevne skove reduceres miljøpåvirkningen og giver et minimalt klimaaftryk.

760850 Content Image

Alle produkterne har Wood2Wood egetræsfundament – den mest miljøvenlige løsning på markedet. Udover de miljømæssige fordele giver egetræsfundamentet også en flot afslutning på legeredskaberne, når træet går direkte i jorden uden synlige stålfundamenter.

Andre fine detaljer er affasede stolper, der gør det nemt for vandet at løbe af samt rutsjebaner i genanvendt HDPE for yderligere reducering af miljøbelastningen.

6 fordele ved at bygge en naturlegeplads

Der er flere fordele ved at bygge en legeplads helt i træ ude i naturen – både miljømæssige og æstetiske til fordel for børnenes fysiske og emotionelle udvikling, når de leger på legepladsen.

Her lister vi de 6 største fordele ved at bygge en naturlegeplads.

1. Går i ét med naturen
En legeplads skabt i træ falder naturligvis godt sammen med naturen og skaber en sømløs overgang fra legeområdet til den omgivende natur. Det hjælper med at bevare og fremme den naturlige skønhed i miljøet. Her bliver naturen ikke bare en baggrund, men en aktiv del af legen.

2. Holdbarhed og miljø
Lærketræ er kendt for sin holdbarhed og modstandsdygtighed over for vejr og vind. Ved at bygge en legeplads af træ mindsker du behovet for materialer med kort levetid og reducerer derved spild og behovet for vedligeholdelse. Træ er en fornybar ressource og et meget miljøvenligt alternativ, hvis det kommer fra bæredygtigt skovbrug. Ved at vælge træ som hovedmateriale reduceres CO2-aftrykket og afhængigheden af ikke-genanvendelige materialer.

3. Taktile og sensoriske fordele
Træ har naturlige egenskaber, som ved berøring appellerer til børns sanser. Den varme og naturlige følelse af træ kan bidrage til en positiv oplevelse og stimulere børns sanseudvikling.

4. Skaber et positivt forhold til naturen
Ved at give børn mulighed for at lege og interagere med træmaterialer i naturlige omgivelser, skabes et positivt forhold til naturen. Det kan tilskynde til en varig glæde ved udendørsaktiviteter og bidrage til en livslang respekt for miljøet.

5. Fremmer kreativ leg
Træbaserede legepladser giver ofte mere fleksibilitet og muligheder for kreativ leg. Børn kan bruge træelementerne på forskellige måder til at skabe deres egne lege og eventyr, hvilket understøtter deres fantasifulde og kreative udvikling.

6. Social interaktion
Trælegepladser kan skabe en mere indbydende og afslappet atmosfære, der fremmer social interaktion mellem børn og også mellem deres forældre. Naturlegepladsen skaber et fællesskab, hvor folk samles og dele glæden ved udendørsaktiviteter.

Når du bygger en naturlegeplads investerer du ikke kun i børnenes legeoplevelser, men også i en holdbar og bæredygtig fremtid for både vores samfund og miljø.

Vil du vide mere om True Nature?

Kontakt os endelig i nedenstående formular eller ring til os på 86522200.