Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan2 Case Image

By

Guldsmedshyttan, Sverige

Område

Boligområde

Byggeår

2017

Aktivitetsområde til boldspil, parkour og balance i Guldsmedshyttan i Sverige

Lindesberg i Sverige var i løbet af 2015 og 2016 en af ​​mange kommuner, der modtog mange flygtninge. Frem for alt var der mange foreninger og organisationer, der gik forrest og gjorde et fantastisk stykke arbejde for at få de nyankomne til at føle sig hjemme i kommunen. Kommunens vækstudvalg valgte bl.a. at satse stort på opførelsen af diverse legepladser, udendørs fitnesscentre og spontanidrætspladser for at imødekomme behovet for nye samlingssteder til børn, unge og familier.

Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan1 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan6 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan8 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan3 Case Image

”De ekstra penge fra kommunen gjorde godt her i området. Investeringen i legepladser, udendørs fitnesscentre og spontanidrætspladser kommer hele familier til gode, som kan komme og sætte sig med en madkurv og kaffe, mens børnene leger og spiller fodbold."

– Kenneth Persson, Samhällsbyggnad Bergslagen

Investering i børns bevægelse

Investering i børns bevægelse

Lindesberg Kommune investerede i nye legepladser og spontanidrætspladser for at imødekomme det store behov for fritidsaktiviteter for børn og unge.

Multiarena til boldspil

Multiarena til boldspil

I Guldsmedhyttan blev der bygget en helt ny multiarena med kunstgræs, hvor de unge i området kan spille alverdens boldspil på kryds og tværs i arenaen.

Et aktivitetsområde for alle

Et aktivitetsområde for alle

I direkte forlængelse af multiarenaen er der blevet opført et aktivitetsområde med forskellige balanceforhindringer og mulighed for at prøve kræfter med parkour. Nu er der fuld fart på og masser af børn, der leger i området.

Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan11 Case Image

Guldsmedshyttan fik ny multiarena

I Guldsmedhyttan blev der bygget en helt ny multiarena med dejligt grønt kunstgræs. For at passe bedst muligt ind i omgivelserne blev RAL-farven 6018 Gulgrøn valgt. Multiarenaen er lavet i varmgalvaniseret stål, hvilket gør den fuldstændig vedligeholdelsesfri. På de korte sider er der mål, der passer til fodbold 5 mod 5. Ellers er håndbold- og basketball også populære, fordi arenaen har basketballkurve monteret på langsiderne.

Arenaen måler 15 x 32 meter, så mange forskellige boldspil og leg kan finde sted på samme tid. På langsiderne er der desuden to minimål integreret i stålsektionerne. Disse mål er perfekte til floorball, som også kan spilles udendørs.

Balancebane med parkour

Lige ved siden af ​​multiarenaen blev der bygget et legeområde til de mindre børn. Det blev ensartet og praktisk med kunstgræsset, der fortsætter ud fra den korte side af arenaen. Området har fokus på balance og motorik – og er fyldt med spændende forhindringer og klatremuligheder. Her kan børnene udfordre sig selv til at gennemføre hele balanceforløbet uden at falde ned. Parkour-blokkene og -boldene er populære til at træne spring og balance.

Stilladset med en masse rør kaldes Monkey Rails og er udviklet i tæt samarbejde med parkour-udøvere. Afstanden mellem rørene er nøje beregnet for at give den bedste oplevelse med at hoppe og bevæge sig. Hele området ånder aktivitet og bevægelsesglæde, hvor leg og motion går hånd i hånd.

Produkter i projektet

Find projektet!

På kortet kan du se præcis, hvor dette projekt er placeret. Så kan du nemt finde det, hvis du vil tage dertil og se det i virkeligheden.

Ved at bruge knapperne på kortet (+ og -) kan du zoome ud og se andre projekter i nærheden. Måske har du også lyst til at besøge andre projekter og få mere inspiration.

Kan vi hjælpe med dit projekt?

Vores vigtigste opgave er at hjælpe dig med at gøre dine idéer til virkelighed. Kontakt os til en snak om mulighederne – det er naturligvis helt uforpligtende!